Prebačeni planovi

Audi će prodavati dva milijuna vozila godišnje

AutoMoto / Flash | 31. 01. 2015. u 11:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Audi bi mogao i prije 2020. godine, kako je prvobitno zacrtao, dostići godišnju prodaju od dva milijuna vozila, zahvajujući novim modelima SUV vozila, izjavio je za agenciju Reuters generalni direktor Audija, Rupert Stadler.

Potražnja u Europi, gdje je ova filijala Volkswagen u 2014. ostvarila 44 posto ukupne prodaje, stabilna je, a perspektive Audija na kineskom tržištu su odlične, za razliku od, kako je rekao, nekih konkurentnih kompanija koje su objavile da se suočavaju s padom tražnje zbog usporavanja rasta kineskog gospodarstva.

U Sjedinjenim Američkim Državama, koje predstavljaju najveće svjetsko tržište luksuznih vozila, Audi ubuduće računa na godišnju prodaju od oko 300 tisuća vozila, s obzirom na to da je svoj cilj za 2018. od 200 tisuća prodanih vozila praktično dostigao prošle godine.

Kako navodi isti izvor, Audi je glavni izvor profita za grupaciju Volkswagen, koja upravo na tu svoju filijalu najviše računa u ambiciji da pretekne Toyotu, kao trenutno najvećeg proizvođača vozila na globanoj razini.

Audi, koji će precizne financijske rezultate za prošlu godinu objaviti 10. ožujka, u 2014. prodao je 1,74 milijuna vozila, što je 11 posto više nego prethodne godine i predstavlja rekorni obujam prodaje, prenio je Tanjug.

Za četiri od posljednjih pet godina kompanija je zabilježila dvocifreni rast prodaje.

Konkurentska kompanija BMW nedavno je objavila da je sačuvala prvo mjesto u svijetu u segmentu skupocjenih vozila, u 2014, drugu godinu zaredom, ali su Audi i Mercedes-Benz, smanjili svoj zaostatak i nadaju se da će do kraja desetljeća potisnuti bavarsku grupaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close