Pripreme za sajam

Alfa Romeo na sajam šalje Veloce

AutoMoto / Testovi | 20. 09. 2016. u 20:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alfa Romeo će na predstojećem auto-salonu u Parizu predstaviti aktualni proizvodni program. Posebno mjesto zauzet će nova verzija limuzine Giulia, sa oznakom Veloce, koja će u ponudi imati dva nova motora.

Posjetitelji ove manifestacije imat će priliku da se upoznaju sa Alfa Romeom Giulia Veloce, koji dolazi sa ekskluzivnim verzijama motora, stilskim posebnostima i novim sadržajima, prenosi B92.

Giulia Veloce u ponudi ima dva nova motora, 2.0 litarski turbo benzinac sa 280 ks i 2.2 litarski dizelaš sa 210 ks, oba u kombinaciji sa osmostupanjskim automatskim mjenjačem i Q4 pogonom na sve točkove. U Alfa Romeu kažu da će model sa 2.2 litarskim dizel motorom biti otvoren za narudžbine već nakon prvog novinarskog dana na sajmu, 29. rujna.

Inače, Giulia će u Parizu biti prikazana u pet različitih izdanja: dvije Veloce verzije, dvije vaijante opcije Super i u najmoćnijoj, Quadrifoglio verziji. Osim toga, posetitelji će na Alfinom štandu imati priliku vidjeti i modele Giulietta Veloce i Mito Veloce, kao i verzije Coupé i Spider sportskog modela Alfa Romeo 4C.

Veloce je slavno ime koje priziva tradiciju brenda Alfa Romeo, ustanovljenu 1956. godine modelom Giulietta, i koje od tada označava jedinstvene, sportske i originalne verzije modela ove talijanske marke.

Novi model će biti postupno uvođen na sva tržišta regije Europe, Bliskog istoka i Afrike, sa cijenama koje će biti naknadno priopćene i koje će se razlikovati od zemlje do zemlje. Na sajmu u Parizu će biti izložene dvije nove varijante modela Giulia Veloce - prvi model će biti u potpuno novoj, Blue Misano boji, pogonjen 2.0 litarskim turbo benzinskim motorom, dok je druga Giulia Veloce, sa Silverstone sivom karoserijom, opremljena 2.2 litarskim dizelašem.

Vanjski izgled Veloce verzije ističe se specijalnim stilskim detaljima, poput specifičnih branika, dvostruke ispušne cijevi i opcionih 19 inčnih alu felgi. Isti sportski osjećaj preovladava i u unutrašnjosti, gdje dominiraju crna kožna sportska sjedišta, uz sportski volan i aluminijske umetke na instrument tabli.

Automobil dolazi da bogatom standardnom opremom, koja, pored ostalog, uključuje dvozonsku klimu, Alfa DNA sustav, 6,5 inčni multimedijalni Connect sustav, kao i nove sustave aktivne sigurnosti, poput upozorenja na opasnost od frontalnog sudara (FCW) sa autonomnim kočenjem u hitnim situacijama (AEB) i prepoznavanjem pješaka, zatim integrirani kočni sustav (IBS), upozorenje na neželjen izlazak iz trake (LDW) i tempomat sa ograničenjem brzine.

Giulia Veloce označava debi novog četvorocilindarskog 2.0 litarskog benzinskog motora, u potpunosti proizvedenog od aluminija, koji isporučuje 280 ks, pri 5.250 o/min, i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta, pri 2.250 o/min.

Za one koji preferiraju dizelaše, Veloce verzija alternativno može biti pogonjena novim 2.2 litarskim dizel agregatom, koji proizvodi 210 ks pri 3.500 o/min, i 470 Nm, pri 1.750 o/min. Ovaj motor je prvi dizelaš u povijesti marke Alfa Romeo koji je u potpunosti proizveden od aluminija. Sa četiri redno smještena cilindra, motor karakterizira najnovija generacija sustava ubrizgavanja sa tehnologijom MultiJet II.

Oba verzije modela Giulia Veloce isporučuju se sa osmobrzinskim automatskim mjenjačem.

Na svojoj svjetskoj premijeri, Giulia Veloce opremljena je novim Q4 sustavom pogona na sve točkove. Konkretno, sustav Q4 kontinuirano prati višestruke parametre kako bi garantirao optimalnu distribuciju obrtnog momenta između dvije osovine, u zavisnosti od načina na koji se automobil koristi, kao i od prijanjanja na cestovnu površinu.

Ova tehnologija ima mogućnost da predvidi gubitak oslanjanja točkova, na osnovu informacija koje prikupljaju senzori bočnog i uzdužnog ubrzanja, te podataka sa upravljača i senzora zanošenja automobila, navodi B92.

U normalnim uvjetima, Giulia Veloce sa sustavom Q4 system ponaša se kao vozilo na zadnji pogon: 100% obrtnog momenta se šalje na zadnju osovinu. Kada se dostigne limit oslanjanja točka, sustav prenosi do 60% obrtnog momenta na prednju osovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close