Visoki Mostarac

Rikić: Traže me mnogi klubovi, još ne znam hoću li ostati u Širokom

Sport / Košarka | 31. 07. 2014. u 11:07 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji košarkaš Širokog u završnici prošlog prvenstva, doigravanju i finalnoj seriji s prvakom Igokeom, bio je centar Robert Rikić (219 cm, 24 godine) eksplodiravši nakon što je klub izvršio rekonstrukciju momčadi i promijenio čitavu prvu petorku po ispadanju iz ABA lige.

Mostarac je imao izvrsnu statistiku u ovoj fazi natjecanja, bio dominantna figura u igri Širokobriježana, a čime je zaslužio hrpu ponuda ovoga ljeta.

Ovoga ljeta je najtraženiji košarkaš Širokog pa se i u medijima već spominjalo zanimanje Partizana i Krke.

“Imam stvarno dosta ponuda, ali ne bih spominjao imena klubova. Istina je ono što se već pisalo da su me tražili Partizan i Krka, ali sada imam opcije za prvoligaške klubove u Španjolskoj, Njemačkoj i Italiji te još par ABA ligaša”, kaže Rikić za Dnevni list.

Centar Širokog je u klubu dvije godine, a s njim ima i ugovor na još dvije.

“Još ne znam ništa što ću napraviti, ali očekujem da ću u tom smislu biti pametniji poslije ovoga tjedna, odnosno dok se sastanem s ljudima iz Uprave Širokog koji su bili korektni prema meni dosad. Želim takav i ja biti prema njima. Ukoliko odem, povući će se pitanje odštete, tako da moramo razgovarati o planovima kluba. S obzirom da sam imao operaciju, meni ne bi loše bilo odigrati polusezonu ili čitavu godinu u bh. ligi kako bih se potpuno vratio, iako se nije radilo o teškoj ozljedi”, dodaje Rikić.

“U klubu su kazali da neće praviti problem ukoliko izrazim želju da idem, ali isto tako bi voljeli da ostanem. Ukoliko bude tako, nadam se da ćemo prvenstveno za domaća natjecanja složiti konkurentnu ekipu s par iskusnijih igrača koji mogu nositi igru, a uz one domaće i mlađe”, zaključio je Robert Rikić u razgovoru za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close