Izetbegović ''trabunja''

Procurili dokumenti: BiH nije imala namjeru graditi luku u Neumu

Vijesti / Flash | 16. 08. 2017. u 16:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomoćnik ministra prometa i komunikacija BiH za infrastrukturu Izet Bajrambašić 2013. godine informirao je Europsku komisiju i Hrvatsku kako BiH nema namjeru graditi luku u Neumu.??

Tada su vođene konzultacije između Bajrambašića i predstavnika Europske unije, odnosno voditelja tima za izradu predstudije izvodivosti iz firme SAFEGE Adama K. Prokopowitza kojeg je Europska komisija izabrala da izradi predstudiju po pitanju mosta Kopno - Pelješac.

Iz e-mailova vidljivo je kako su u konzultacijama sudjelovali i predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU RH, Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i Hrvatskih cesta.??

Tajnik ministarstva Igor Pejić potvrdio je za Klix.ba da je u posjedu prepiske između rukovodećih državnih službenika Ministarstva i voditelja tima koja dokazuje da nisu točne tvrdnje kako u ovaj proces nije bila uključena BiH.

Podsjetimo, predsjednik Glavnog odbora SDA Halid Genjac ustvrdio je nedavno kako BiH zapravo nikada nije dala službenu suglasnost za gradnju Pelješkog mosta kao i da ne stoje argumenti da bi se on gradio u hrvatskim teritorijalnim vodama jer je potez između Komarne i Pelješca, kako su procijenili u SDA, zapravo područje koje predstavlja međunarodni koridor za pristup BiH otvorenome moru, prenosi Jutarnji list.

''BiH nikada nije dala suglasnost na gradnju Pelješkog mosta. Bez toga ona je nelegalna i predstavlja kršenje međunarodnih konvencija, a posebice Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora'', kazao je Genjac.

Tajnik ministarstva prometa i komunikacija BiH Igor Pejić potvrdio je za portal Klix.ba je da je Ministarstvo u posjedu prepiske između rukovodećih državnih službenika Ministarstva prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine i voditelja tima koja dokazuje da nisu točne tvrdnje kako u ovaj proces nije bila uključena BiH, prenio je Index.hr.

Inače, Izetbegović je tvrdio kako BiH nije dala suglasnost za izgradnju Pelješkog mosta, što nije točno. K tomu, Hrvatskoj suglasnost BiH nije ni potrebna. Ako se ne čim ne slaže, onda BiH može tužiti Hrvatsku.

Kopirati
Drag cursor here to close