Manifestacija

Bogat program 142. ''Nevesinjske olimpijade''

Lifestyle / Flash | 22. 07. 2017. u 11:27 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija ''Nevesinjska olimpijada'' najistaknutija je kulturno-sportska manifestacija istočne Hercegovine.

U jednom tjednu možete pogledati pregršt sportskih natjecanja. Između ostalog tu su košarkaški, odbojkaški, rukometni, basket, teniski, malonogometni, šahovski, te strijeličarski turnir, različitih kategorija natjecanja.

142. Nevesinjska olimpijada će trajati od 6. do 13. kolovoza 2017. godine.

U sklopu sportskog dijela manifestacije naći će se i atletski miting ''Aleksa Kovačević'', gdje se može natjecati u utrci beba, bacanju kugle i koplja. A u Brtalačkom lugu sudjelovat možete u skoku u dalj, skoku u vis, utrci u vreći, utrci s jajetom u žlici, penjanju na stup, skakanju na mijeh, ''boju na brvnu'', potezanju klipa i konopa, bacanju kamena s ramena.

Konjičke utrke, koje su najprepoznatljiviji dio ''Nevesinjske olimpijade'' bit će podijeljene u tri utrke. U maloj utrci sudjelovat će bosansko - brdski konji i mješanci, zatim utrka arapskih konja, a u velikoj punokrvni konji za koje je organizator pripremio veće novčane nagrade.

U kulturnom dijelu programa svoje vještine pokazat će mladi guslari RS-a u Domu kulture, a u porti Sabornog hrama možete posjetiti poetsko-likovni susret.

Na gradskoj tržnici bit će održan Sajam poljoprivrednih proizvoda i ručnih radinosti, a na platou kod Lovačkog doma bit će održana smotra pasa, koje će organizator nagraditi, stoji na službenoj stranici Općine Nevesinje.

Kopirati
Drag cursor here to close