Podržite naše mlade

Jeste li spremni? Kralj lavova stiže u subotu!

Kultura / Kazalište | 25. 05. 2017. u 07:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još samo nekoliko dana je ostalo do premijere prvog dječjeg mjuzikla u Mostaru ''Kralj lavova''.

Pretpremijera ovog broadwayskog spektakla planirana je za 27. a premijera za 28. svibanj, stoga rezervirajte datum da se uvjerite u talent mladih Mostaraca i Mostarki.

Trinaestero djece – glumaca u uzrastu od petog do devetog razreda osnovne škole te 39 plesača iz Plesnog studija B-Dance predstavit će Mostaru svoj trud, rad i talent.

Sami članovi kluba također su vrijedno izrađivali kostime, a Srednja škola likovnih umjetnosti “Gabrijel Jurkić” Mostar radila je maske za ovaj mjuzikl.

Inače, mjuzikl "Kralj Lavova" je jedna bezvremenska priča za sve uzraste u kojoj se isprepliću obiteljske i prijateljske intrige, te se oživljava tema ljubavi, zajedništva, poštovanja i prijateljstva, istaknuo je voditelj projekta mjuzikla Goran Popović, koji potpisuje tekst i režiju.

Koreografiju za mjuzikl radile su Kristina Glavina i Sanja Elezović, glazbu Igor Raguž, a vokalni trening Željka Zovko.

''Svjestan sam činjenice koliko postoji potencijala u gradu Mostaru, pa sam odlučio da ukoliko mi se pruži prilika prenesem svoje znanje kako na mališane, tako i na odrasle s kojima sam radio'', rekao je za Bljesak.info Popović, voditelj cijelog projekta.



Ovaj mladi i talentirani umjetnik smatra da Mostar nema praksu izvoditi mjuzikle, tako da upravo ovaj scenski žanr smatra osvježenjem za kulturološki aspekt ovoga grada.

''Kralj lavova isključivo jer je univerzalan po pitanju publike, neovisno o tome tko ga izvodi, mogu ga gledati ljudi od 5 do 165 godina starosti'', pojašnjava Popović.

Svi zainteresirani ulaznice mogu kupiti na dan izvedbe mjuzikla na info pultu HD Herceg Stjepan Kosača.

Cijeli rad na ovom mjuziklu mladima je donio brojna iskustva i prijateljstva, naučili su pored glume i životne vrijednosti, a ovo je samo dokaz da mladi mogu i hoće.

Dođite i podržite rad mladih!

Kopirati
Drag cursor here to close