Dobra vijest

Pivo jača i izgrađuje mišiće

Lifestyle / Flash | 26. 04. 2017. u 16:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi ljubitelji piva od sada imaju još jedan dobar razlog da uživaju u omiljenom piću. Naime, tim japanskih znanstvenika nedavno je dokazao da pivo povoljno utječe na snagu mišića. Naravno, u svakoj sjajnoj informaciji postoji i neka kvaka, a u ovom slučaju riječ je o količini piva koju bi trebala popiti.

Naime, da bi se vidio potpuni učinak, trebala bi popiti 154 pinte piva dnevno, što je ekvivalent 72 litre, piše ZdravaKrava.

Znanstvenici sa Sveučilišta Tokushima dokazali su da flavonoidni sastojka piva, poznat kao 8-PN, značajno smanjuje atrofiju mišića kod laboratorijskih štakora. S

jajna je to vijest, ali pred znanstvenicima je sada dug put otkrivanja način na koji bi se 8-PN mogao unijeti u ljudski organizam, ali bez alkoholnog trovanja zbog potrebne količine. Dakle, izolirano od piva, prenosi muscleandfitness.com.

Na taj način bi se pomoglo mnogima, posebice osobama starije životne dobi, astronautimačiji mišići mogu atrofirati dok su u svemiru, a rađa se nada i za pomoć osobama s paralizom.

Do tada, vrijedi upamtiti da pivo već sada donosi brojne zdravstvene prednosti, posebice crno pivo, koje je bogato brojnim vitaminima, mineralima i antioksidansima.

Također, ranije studije su pokazale da pivo održava bubrege zdravima , smanjuje loš kolesterol jer vlakna iz piva pomažu da se u krvi smanji nivo LDL kolesterola, a pivo smanjuje mogućnost od srčanog udara. Pijenjem piva povećat ćeš unos B vitamina (B1, B2, B6 i B12), također pivo doprinosi čvrstoći kostiju, dobro je protiv nesanice, smanjuje stres i doprinosi ljepoti kose i kože.

Ali naravno, tajna je u umjerenosti ;)


Kopirati
Drag cursor here to close