Ranjen Hrustanović

Mladić ušetao u Elektroprivredu i ranio člana Nadzornog odbora

Vijesti / Crna Kronika | 26. 02. 2015. u 10:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fejsal Hrustanović, član Nadzornog odbora Elektroprivrede i direktor Triglav osiguranja ranjen je u pucnjavi koja se oko 10 sati dogodila u zgradi Elektroprivrede u sarajevskoj općini Novo Sarajevo.

Kako je kazao jedan uposlenik Elektroprivrede, u zgradu je ušao mladić s pištoljem i upucao jednog člana NO.

Kako je medijima potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, ''jedna osoba je ozlijeđena u pucnjavi koja se dogodila u 9.55 sati i upućena je na kliniku urgentne medicine KCUS-a, a policija osigurava mjesto događaja''.

Iz Elektroprivrede BiH potvrđeno je kako je uoči održavanja Skupštine Društva JP Elektroprivreda BiH, na platou ispred ulaza u poslovnu zgradu Direkcije (ul.Vilsonovo šetalište br.15, Sarajevo), izvršen napad vatrenim oružjem na Fejsala Hrustanovića, člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH.

''Prema saznanjima kojima raspolažemo, napad se ne može dovesti u vezu s članstvom Hrustanovića u organu JP Elektroprivreda BiH. Druge činjenice o događaju bit će priopćene od nadležnih organa, budući da je uviđaj u tijeku'', kaže se u priopćenju. 

Avaz je pak objavio, pozivajući se na ''više policijskih izvora'', kako je u Hrustanovića pucao bivši policajac, a Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo je potvrdio kako je nedugo nakon pucnjave privedena osoba koja je pucala.

''Uhićen je nedaleko od mjesta pucnjave i priveden u službene prostorije PU Novo Sarajevo'', kazali su u MUP-u.

Glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Muamera Šehić potvrdila je da je na KUM je primljena jedna muška osoba.

''Radi se o osobi inicijala F. H. koja je zadobila ustrijelnu ranu s desne strane grudnog koša i prostrijelnu ranu desne natkoljenice. Ozlijeđeni je smješten na Kliniku za opću i abdominalnu kirurgiju'', kazala je Šehić. 

Kopirati
Drag cursor here to close